2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
ATM- és bankrablókat is fogtak a rendõrökForrás: RTL Klub
Utolsó módosítás: 2009-10-20 18:59:15
Egy sikertelen ATM-rablás elkövetõit és bankrablókat fogtak a Bács-Kiskun megyei rendõrök.

Az egyenruhásokat mindkét esetben a bûncselekményeknél használt autók vezették a rablókat nyomára. Pedig az ATM-tolvajok kétszer is átfestették a kocsijukat, a bankrablók pedig hamis rendszámmal mentek az ágasegyházi Takarékszövetkezetet kirabolni.

Lajosmizsén a biztonsági kamera rögzítette, amikor két ember bement a bank elõterébe, egy kötelet akasztott a bankautomatára, ám annak csak a felsõ részét tudták lerántani a helyérõl. Mindez 35 másodperc alatt történt. Mivel nem tudták magukkal vinni a gépet, elmenekültek. Egy helybelinek azonban feltûnt az autójuk, amit egy nappal a rablás elõtt vettek Soltvadkerten.

„Az autó eredeti színe terepszínû volt, a vásárlás után átfestették feketére, a bûncselekmény elkövetése után pedig piros-fehérre” – mondta Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügy osztályának vezetõje.

De így is a nyomukra akadtak a rendõrök. Az egyik bevásárlóközpont parkolójában csaptak le rájuk. Három embert vettek õrizetbe. Akár 8 év börtönre is ítélhetik õket.

Egy ballószögi házkutatáson fegyverek kerültek elõ az egyik ház fürdõszobájából. Ezekkel rabolta ki két férfi október 11-én az ágasegyházi Takarékszövetkezetet.

„Míg az egyik férfi az autóban várakozott, a másik bement a bankba és fegyverrel kényszerítette az ott dolgozót, hogy adja át a pénzt. Több mint egymillió forintot vitt el” – mondta Polyák Zsolt.

Õket is az autójuk buktatta le. A falubeliek felfigyeltek az idegen kocsira. Õk szóltak a rendõröknek. A helyi benzinkút biztonsági felvételei alapján pedig könnyen be tudták azonosítani a két férfit. Rablás elõtt ugyanis megálltak tankolni. Azért, hogy ne lehessen beazonosítani az autójukat, annak rendszámát fekete szigetelõszalaggal IAP-rõl TAR-ra módosították.

Bács-Kiskun megyében idén összesen hatszor raboltak ki, vagy próbáltak kirabolni bankot, ebbõl ötnek az elkövetõjét már elfogták a rendõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!