2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fáklyával vitték a megújulás lángjátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-04 13:54:33
Az erdélyi Albis település énekkara elõször szerepelt az országhatáron kívül.

A helybeli, valamint a fülöpi és nyírábrányi gyülekezetbõl érkezett hívek népes serege töltötte meg Nyíracsád fõterén álló Árpád-kori református mûemlék templomot október 31-én este. A reformáció ünnepnapján a református vallás gyökereire, Luther Márton és Kálvin János egyházmegújító tevékenységére emlékeztek.
Haza jöttek

Az egybegyûlteket Komor Csaba lelkipásztor köszöntötte, majd Bacsó János baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét. Ezt követõen az Erdélyben található, csaknem teljesen magyarok lakta Albis község református gyülekezetébõl érkezett énekkar szolgálata következett. Vezetõjük úgy fogalmazott, hogy örömmel tettek eleget a meghívásnak, hisz nem vendégségbe, hanem haza jöttek. Dénes Béla református lelkipásztor áldása után a helyi népdalkör énekei Istenhez közel emelték a hívek lelkét, majd Szász József, a nyírábrányi református gyülekezet presbitere verssel emlékezett a reformációra.
Fáklyás felvonulás

Az ünnepi istentisztelet végén a Dózsa-féle parasztfelkelés és a reformáció címmel Komor Csaba elõadása hangzott el, majd az ünneplõk a templom elõtt fáklyákat gyújtottak, s énekszó kíséretében vonultak végig a Dózsa utcán.

– A fáklyák fényével a megújulás jelképes lángját szeretnénk eljuttatni mindenkihez – fogalmazott Komor Csaba lelkipásztor. A templomhoz visszatérve dr. Nagy János polgármester köszöntötte az ünneplõket, akik Magyarországért imádkoztak, majd a Himnusz közös éneklésével zárták a reformáció ünnepe alkalmából tartott istentiszteletet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!