2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hatalmas küzdelemben buktak elForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-21 15:04:55
A DVSC-TEVA fordulatos, gólgazdag meccsen háromszor is beköszönt a Fiorentinának.

Megszületik-e a Loki elsõ BL-gólja? –ez a kérdés foglalkoztatta leginkább a honi futballközvéleményt a DVSC-TEVA-Fiorentina találkozó elõtti napokban. Tény, a debreceniek az olaszok elleni meccsig még nem zörgették meg a hálót az elitligában: mint ismert, Liverpoolban minimális különbségû vereséget szenvedtek Vargáék, míg a három héttel ezelõtti Lyon-vizit 0-4-es francia sikert hozott.

 

Ezzel szemben a firenzeiek a franciaországi 1-0-s vereségüket egy angolok elleni 2-0-s gyõzelemmel feledtették.

Nem készült túl jó elõjelekkel a DVSC a taljánok ellen sem, mert Rudolf és Leandro játéka az utolsó pillanatig kérdéses volt, de szerencsére a kezdésre mindkét alapember ott volt az együttesben.

Hat gól

Nos, az elsõ debreceni gólra nem sokat, csupán másfél percet kellett várniuk a hazai drukkereknek! Varga József ívelt át a jobb oldalon remek ütemben érkezõ Czvitkovics elé, aki kapásból kilõtte a jobb alsó sarkot. Álomszerûen indult tehát az összecsapás, ám hamar megjött a keserû ébredés: elõbb Mutu egyenlített a hetedik percben, majd nem sokkal késõbb Gilardino is mattolta Polekszicset és máris a vendégeknél volt az elõny. A Debrecent csak pillanatokra fogta meg a váratlan fordulat, újra rákapcsoltak a hazaiak – mégis a Fiorentina rúgott gólt… A román Adrian Mutu kíméletlenül bevágott egy kipattanót, szegény Plexin még a kapufa sem segített. Ezzel még nem volt vége a gólváltásnak, elõbb Rudolf küldött ravasz lövést a bal felsõbe, majd Santana állította vissza a szünetre a kétgólos elõnyt.

Izgalmak a végén

A második félidõben más arcát mutatta a találkozó, az olasz gárda ugyanis némileg visszaállt, a debreceniek pedig mindent megpróbáltak, hogy faragjanak a hátrányukból.

 

A meccs ezen szakaszában inkább a küzdelem dominált, többet birtokolta a labdát a magyar bajnok, de nem tudott komolyabb helyzetet kidolgozni Sébastien Frey kapuja elõtt.

A vége elõtt pár perccel azonban Adamo Coulibaly gólt fejelt és ezzel újra nyílt lett a mérkõzés. Mindent egy lapra tett fel a DVSC-TEVA, még a kapus Polekszics is elõre ment, de sajnos nem sikerült az egyenlítés.

A vereség ellenére a debreceniek minden dicséretet megérdemelnek, mert méltó partnerei voltak az itáliai együttesnek, a három gól pedig különösen kedves a szívünknek!

MESTERSZEMMEL

Herczeg András: - Nagy meccset játszottunk az olasz sztárcsapat ellen, ha valaki a meccs elõtt azt mondja, rúgunk három gólt és nem szerzünk pontot, nem hiszem el. Nagy dolog hármat lõni a Fiorentinának, sajnos az elsõ félidõben mi is gólokkal fizettünk a hibákért. Az elsõ húsz percben keveset ütköztünk és nem tudtuk megnyerni a párharcokat, a lilák ezt ki is használták. A második félidõben agresszívebbek voltunk és kevesebb hibát vétettünk. Sajnálom, hogy a végén sikerült csak a harmadik találatot megszereznünk, de így is nagy harcban voltunk az egy pontért. Nincs miért szégyenkeznünk, de ezúttal a gratuláció maradt a feladatom, remélem, legközelebb nem követjük el ezeket a hibákat.

Cesare Prandelli: - Két olyan csapatot láttam, amely mindenképp gyõzni akart, ez jót tett a meccsnek. Jól lezártuk a területeket és remekül fordítottuk át a széleket, ennek ellenére gratulálok a DVSC-nek, kitûnõ csapat, nem adta fel 4-2-es vezetésünknél sem. Négy éve vagyok a ennél klubnál, kitûnõ játékosállománnyal dolgozhatok, amely igen sokra hivatott. Adrian Mutu az utóbbi hetekben remek edzésmunkát végzett, örülök, hogy ilyen kitûnõ formát mutatott ezen a találkozón is…

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!