2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Vasárnap megismétlik a polgármester-választást ÓzdonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-06 10:21:01
Hat polgármesterjelölt közül választhat Ózd több mint 28 ezer szavazója vasárnap. Az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni az észak-borsodi városban, mert az akkori eredményt a Debreceni Ítélõtábla megsemmisítette.

A vasárnapi választáson ugyanannak a hat polgármesterjelöltnek - Kónya Béla (Munkáspárt), Veres Zoltán (MSZP-DK), Fürjes Pál (Fidesz-KDNP), Janiczak Dávid (Jobbik), Tóth Melinda Anna (Jesz), Gál József (Szociáldemokraták) - a neve szerepel a szavazólapon, akik közül az októberi voksoláson is választhattak az ózdiak.

Akkor a legtöbb voksot a jobbikos Janiczak Dávid kapta, 4214-et, hatvanhattal többet, mint a várost addig vezetõ Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP jelöltje.

Az október 12-i választás eredményét Fürjes Pál támadta meg, azt kifogásolva, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányan részt vettek a választáson az eredményjegyzõkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!