2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Cigarettával csalta a lakásába a tinitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-06 12:29:44
A sértett szülei elégedetlenek a négyéves börtönbüntetéssel.

Jogerõsen négy év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék azt a férfit, akit szemérem elleni erõszak bûntettében mondtak ki bûnösnek, miután 2012-ben egy hajdúnánási parkból a lakására csalt egy 13 éves tinédzsert, majd szexuálisan molesztálta.

Kovácsné Kereszti Réka tanácsvezetõ indoklásában közölte: az elsõ fokon eljáró Hajdúböszörményi Járásbíróság helyesen állapította meg a tényállást. Eszerint a vádlott 2012 áprilisában Hajdúnánáson egy parkban sétáltatta kutyáját, ahol ott volt a sértett két barátjával. A 13 éves fiatalok felfigyeltek a kutyára, és közben szóba elegyedtek a vádlottal is. Cigarettát kértek tõle, aki azt felelte, csak a lakásában tud nekik adni. A férfi otthonában azonban nem csak a cigarettáról esett szó: „Pista bácsi” ugyanis szexuális célozgatásokat tett, a kislány azonban ezeket visszautasította. Így tett akkor is, amikor a férfi megfogta a serdülõ korú lány mellét. A ma 54 éves férfi azonban ekkor erõszakkal az ágyra ültette, letolta a nadrágját és a kislány kezét a nemi szervéhez húzta. A lány ekkor újra közölte, hogy távozik. A férfi nem tartotta vissza, sõt mondta, hogy igyekezzen, mert a felesége a boltból lassan hazaérkezik.

K. István tagadta a terhére rótt bûncselekmény elkövetését, az utolsó szó jogán is errõl beszélt, s megpróbálta kétségbe vonni lány szavahihetõségét. A bírónõ indoklásában erre azt mondta, a szakértõk egybehangzóan fogalmaztak: nem kétséges a kislány szavahihetõsége, s nincs olyan bizonyíték, ami a vádlott védekezését támasztaná alá. A másodfokú bíróság döntése jogerõs.
Elégedetlen

Az ítélethirdetés után a kislány édesapja munkatársunknak azt mondta, elégedetlen az ítélettel, igaz, ha 8 évet kapott volna, az sem változtat a megtörtént eseményeken. Hozzátette, így talán megszûnnek a kislány rémálmai, s nyugodtan tud kilépni az utcára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!