2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Programmá bõvült a kültéri kondiparkok építése SzolnokonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-09 11:54:18
Negyedéven belül a harmadik, önkormányzati forrásból megépült kültéri kondiparkot adták át csütörtökön Szolnokon. A helyi diákközgyûlés kezdeményezésére egyedi beruházásnak indult kondiparképítés egyedülálló programmá bõvült a Tisza-parti megyeszékhelyen.

A fejlesztésrõl szólva Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta: egy szolnoki diákközgyûlésen 2013-ben felmerült kezdeményezést karolt fel a város vezetése, amikor döntött az elsõ, szeptemberben a Tiszaligetben átadott kültéri kondipark megvalósításáról.

Akkor még mintegy 3 millió forintból egy erre szakosodott külsõ vállalkozást bíztak meg a munkával. Ám miután a pálya sikere nyomán újabbak kialakítását is támogatta a helyi önkormányzat, felmerült a ,,házon belüli kivitelezés gondolata. A megyeszékhely mûszaki szakközép- és szakiskolája vállalta a speciális feladatot, melyet a szükséges tanúsítványok beszerzését követõen rögtön két pálya megépítésével teljesített.

Ezek egyikét szerdán Szolnok-Szandaszõlõsön, míg a másikat csütörtökön a Széchenyi városrészben adták át. Ez utóbbi két létesítmény összesen került annyiba, mint az elsõ, ráadásul az eddigi tapasztalatokat leszûrve és a fiatalokkal egyeztetve immár kifejezetten ,,felhasználóbarát, a pálya leendõ látogatóinak igényeire szabott megoldásokat alkalmaztak - mondta a polgármester.

Szalay Ferenc jelezte, hogy az egyedülálló program a következõ hónapokban újabb szabadtéri kondiparkok létesítésével folytatódik. A tervek között újabb helyszínként egyelõre a Kõrösi iskola környéke és a Tabán szerepel.

A csütörtöki avatón kedvcsinálóként a Szolnoki Street Workout csapat tartott bemutatót. A közösség egyik alapítója, Erdélyi Ádám ezt megelõzõen arról beszélt: a saját testsúlyos edzés világszerte, így Magyarországon is látványosan fejlõdõ szabadidõs mozgásforma. Hangsúlyozta: bár az olykor akrobatikus elemeket is tartalmazó gyakorlatok a kívülállók számára veszélyesnek tûnnek, a sportágak bármelyikéhez szükséges koncentrációval és elõvigyázatossággal itt is elkerülhetõk a sérülések és a felesleges kockázatvállalás.

A Szolnoki Street Workout csapatot két éve ketten alapították, azóta a létszám már kéttucat körül jár, 10-tõl 50 évesig szinte minden korosztály képviselteti magát soraikban, és tömegek érdeklõdését keltették fel a városban tevékenységükkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!