2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Merész gyalogosok, féktelen sofõrök DebrecenbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-22 16:23:25
Összesen 56 jármûvezetõvel szemben szabtak ki – átlagosan 5 ezer forint – helyszíni bírságot azért, mert nem adott elsõbbséget a gyalogosnak.

Idén jobb gyalogosnak lenni


A múlt év elsõ kilenc hónapjával szemben idén csak egy halálos gázolás történt.

Tavalyhoz képest jelentõsen kevesebb gyalogost ütöttek el a megyeszékhelyen, a gépjármûvezetõk pedig jobban tisztelik a zebrát. Ebben a rendõrségé a kulcsszerep, hiszen már a múlt évben bevallottan fõ célul tûzték ki az efféle balesetek visszaszorítását.

– A múlt év elsõ kilenc hónapjában 89 gyalogos szenvedett sérülést az idei 62-vel szemben. Míg ugyanezen idõszak alatt tavaly 41 embert gázoltak el a zebrán, addig ez évben 24-et – tájékoztatta lapunkat Zákány-Szõke Bernadett rendõrségi szóvivõ. A hadnagy hozzátette: 2008. januárja és szeptembere között a gyalogosok 27 balesetet okoztak. Idén viszont „csak” 19-et. Szintén elõrelépésrõl árulkodik, hogy míg a múlt évben hat gyalogos vesztette életét, addig idén egy hunyt el a debreceni utakon.

Egyhónapos akció


Szeptember közepén a cívisvárosban közúti akciósorozat kezdõdött a gyalogosátkelõknél. Az egyhónapos ellenõrzés mérlegét megvonva Zákány-Szõke Bernadett elmondta: összesen 56 jármûvezetõvel szemben szabtak ki – átlagosan 5 ezer forint – helyszíni bírságot azért, mert nem adott elsõbbséget a gyalogosnak. Tizenöt ittas sofõr ellen szintén eljárás indult. A rendõrök összesen 291 fõt bírságoltak meg mintegy másfél millió forintra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!