2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Gyilkossággal fenyegetõzött az “egyeki rém” Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-11 11:45:24
Debrecen – Megeszi a húsukat, megissza a vérüket – ilyenekkel fenyegetõzött az a férfi, akit a napokban 1 év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság. D. Istvánt többek között közveszéllyel fenyegetés bûntettében találta bûnösnek a bíróság.

Az “egyeki rém” név fenyegetésének tartalma miatt ragadt D. Istvánra. Elõször szeptember közepén írt levelet az Egyeki Rendõrõrsnek címezve, amelyet az õrs postaládájában helyezett el.

A férfi ebben közölte, hogy meg fog ölni Egyeken 10 embert, “a húsukat megeszi, a vérüket megissza”, illetve megmérgezi a víztoronyban lévõ vizet is, hogy a faluban élõk halálát okozza, mivel az egész falun bosszút akar állni. Levelében arról is írt, hogy felrobbantja az iskolát, az óvodát és a rendõrséget.

A Debreceni Járási Ügyészség feljegyzésében szerepel, hogy szeptember végén a férfi egy újabb levelet dobott be az õrs postaládájába. Ebben azt taglalja, hogy ha október 6-án nem fizetnek neki 100 millió forintot, akkor 2014. október 12-én, az önkormányzati választás napján négy helyi önkormányzati képviselõjelöltet és azok családtagjait is megöli. Az ügyészség megállapítása szerint a gyanúsított azt a látszatot keltette, hogy a közveszéllyel járó esemény be fog következni, ezzel pedig megzavarta a köznyugalmat.

D. István október 8-án újabb dologra szánta el magát, piros festékszóró spray-vel összefestette az Egyeki Rendõrõrs falát és bejárati ajtaját.

Ez utóbbi miatt a bíróság falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt is elmarasztalta.

Az ügyészség egyébként igazságügyi elmeorvos szakértõt rendelt ki, aki megállapította, hogy D. István morális és jellembeli gyengeségekkel rendelkezik, impulzivitásra hajlamos, de nem tekinthetõ ön-, és közveszélyesnek.

A férfi beismerte a bûncselekmény elkövetését, emellett fényképfelvételek, a házkutatás során lefoglalt bûnjelek, igazságügyi írásszakértõi vélemény és tanúvallomás is igazolta a bûncselekményt, így kerülhetett sor a bíróság elé állításra.

A felfüggesztett börtönbüntetés mellett a férfinak 174 ezer forint bûnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A Debreceni Járásbíróság ítélete jogerõs.

- Debreceni Törvényszék -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!