2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Felszentelték a felújított templomotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-13 09:17:06
Szép számmal jöttek el görögkatolikus és református hívek, valamint érkeztek a Tomesti testvértelepülésrõl is.

A Szent Mihály és Gábor fõangyalok tiszteletére épült pocsaji görögkatolikus templomban búcsúünnepet és templomszentelést tartottak november 9-én.

Az ünnepet a községi és a román nemzetiségi önkormányzat közösen szervezte.

Az öt éve tartó felújítási munkálatok a nyáron fejezõdtek be, a közös összefogás és sokak erõfeszítésének köszönhetõen kívül-belül megújult a közel 300 éves pocsaji görögkatolikus templom. A felújítási munkálatokat mindvégig a helyi görögkatolikus parókus, Kanyó Árpád koordinálta. A pályázati források, az egyházmegyei támogatások, valamint a helyiek és elszármazottak mellett több barátot is köszönet illet önzetlen segítõ szándékukért.
Köszönetet mondtak

Dr. Kruppa Tamás általános helynök, a debreceni helynökség vezetõje ünnepi szónoklatában kiemelte: a templom, mint ahogy az angyal is, arra hivatott leginkább, hogy azt adja, ami a sajátja, az ember csak azt adhatja, amije van. Köszönetet mondott Kanyó Árpád, volt pocsaji parókus is a rengeteg segítõnek, támogatónak, akik segítettek a templom felújításában. Az ünnepi liturgia végén miroválást és körmenetet tartottak, majd finom ebéddel, süteménnyel várták a vendégeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!