2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Közösen a külterületeken élõkértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-14 19:13:35
A hajdú-bihari rendõrök külterületi ellenõrzéseket tartottak.

A Debreceni Rendõrkapitányság kezdeményezésére a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõrszövetség, a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítõ Szolgálata, a Nyírerdõ Zrt. munkatársai, a helyi mezõõrök és tanyagondnokok, valamint a Református Egyház lelkésze 2014. november 11-én 10 órától a rendõrökkel közös ellenõrzést tartottak a Debrecen külterületi tanyákon.

Az ellenõrzés alapvetõ célja volt egy olyan jelzõrendszer biztosítása, mellyel a hátrányos helyzetben, tanyákon élõk szükség esetén a lehetõ leghamarabb kapcsolatba tudjanak lépni az illetékes szervezet képviselõjével.

A rendõrök és az együttmûködõk személyesen keresték meg a ritkán lakott településrészeken élõ idõskorú és egyedül élõ személyeket, felmérték a téli, hideg idõjárás beköszönte elõtt egészségügyi és szociális helyzetüket, figyelmeztették õket a rájuk és vagyontárgyaikra leselkedõ veszélyekre. A nehezen megközelíthetõ helyeken lovas rendõrök segítették az ellenõrzést, így az együttmûködõk összesen 33 tanyára jutottak el. A szervezõk célja volt továbbá, hogy a fokozott rendõri jelenléttel megelõzzék a falopásokat és terménylopásokat.

A téli idõszakban megjelenõ falopások visszaszorítása érdekében a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság is megkezdte rendszeres közös szolgálatát a társszervekkel, melynek keretében 2014. november 6-án a helyi mezõõrökkel, a helyi és a téglási polgárõrökkel, a Nyírerdõ Zrt. és az erdõbirtokosság erdészeivel, erdõõreivel Hajdúhadház és Téglás külterületén ellenõriztek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!