2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A hétvégén véget ér a türelemForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-15 18:44:15
Bár a határidõ lejárt, a város egyelõre nem távolíttatja el a kint felejtett választási plakátokat.

November 11-én, 16 órakor lejárt az önkormányzati választási plakátok leszedésére vonatkozó törvényben meghatározott harmincnapos határidõ. A városban mûködõ pártok, jelöltek többnyire eleget tettek az eltüntetésre vonatkozó kötelezettségnek, de itt-ott azért még mindig lehet ilyen nyomtatványokat látni.

A debreceni önkormányzat jegyzõjétõl megtudtuk, hogy a közterület felügyelõk csütörtökön végigjárták a várost, és azon plakátok gazdáit, amelyek még közterületeken vannak arra szólították fel, hogy a hét végéig távolítsák el azokat. – Drasztikus megoldás helyett együttmûködésre törekszünk. Ugyanakkor amennyiben a jövõ héten is lesznek még kint politikai plakátok, azokat a jelöltek és a jelölõ szervezetek költségére a város a Dehusz munkásaival leszedeti – ismertette dr. Szekeres Antal.


Azt is megtudtuk, hogy a plakát el nem távolítása miatt a választási bizottság nem szabhat ki bírságot. Viszont ha a levakarás során kár keletkezik, a helyreállítási költségeket szintén arra terhelik, aki ragasztott, vagy arra, akinek az érdekében ragasztottak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!