2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több légitársaság érdeklõdik a debreceni repülõtér irántForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 09:22:17
Több légitársaság érdeklõdik a debreceni repülõtér iránt, s várhatóan jövõre új menetrend szerinti járat indulhat a városból – közölte a település polgármestere szerdán a repülõtéren, amikor a Wizz Air légitársaság 250 ezredik utasát köszöntötte.

Papp László (Fidesz-KDNP) nem nevezte meg, hogy milyen légitársaságokkal tárgyalnak, de az MTI érdeklõdésére annyit elmondott: várhatóan németországi városba indítanak jövõre új járatot Debrecenbõl.

Az elmúlt három évben megháromszorozódott a légikikötõ utasforgalma, miután a Wizz Air légitársaság elindította a Debrecen-London, majd a Debrecen-Eindhoven járatokat – mondta a polgármester megemlítve, hogy London Luton repülõterére az év nagy részében naponta, a holland városba pedig heti két alkalommal közlekednek a repülõk Debrecenbõl.

A Wizz Air az elmúlt években Milánóba és Dortmundba is közlekedtetett járatokat Debrecenbõl, ezeket azonban megszüntette.

Papp László elmondta azt is, hogy a repülõtér utasforgalma év végére eléri a 150 ezret, jövõre pedig 170 ezres utasszámot terveznek. Utóbbi kapcsán megjegyezte: a tárgyalások jelenleg is folynak, s már közel állnak a megállapodásokhoz, ami garantálja majd az utaslétszám bõvülését.

A polgármester szerint a másik fejlesztési irány a nemzetközi áruforgalomba való bekapcsolása a légikikötõnek. Megemlítette, hogy már elkészült a repülõtéren a vasúti átrakó, a raktárcsarnokok, s jövõ év elején indul az elsõ kamionszállító irányvonat, amely Bécsen át három nagy európai kikötõbe szállítja majd a rakományokat.

Sápi Tamás, a debreceni repülõtér igazgatója az MTI érdeklõdésére hozzátette: jövõre jelentõsen növelni kívánják a charterforgalmat. Az idén Törökországba, Bulgáriába és Görögország két szigetére több mint tízezer utast vittek chartergépekkel a nyári idõszakban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!