2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Elindította a Vodafone 4G-s szolgáltatásátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 09:35:55
Alig néhány nappal a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követõen a Vodafone Budapest belvárosában elindította a korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását – erõsítette meg a Vodafone sajtóosztálya szerdán az MTI érdeklõdésére.

Elmondták, hogy a Vodafone szélessávú 3G mobilinternet hálózata jelenleg az ország 98,4 százalékát fedi le és a hálózaton az ország nagy részén ma is elérhetõ a másodpercenkénti 42 megabites sávszélesség, amely a 4G szolgáltatás aktiválásával egyre többek számára 75 megabitre fog nõni.

A Vodafone a közeljövõben Budapest mellett tíz nagyvárost – Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Gyõr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szolnok, Békéscsaba – fed le az új szolgáltatással, amelyet a Red szolgáltatáscsomagok elõfizetõi minden többletköltség nélkül vehetnek igénybe.

A 4G szolgáltatás igénybevételéhez a Vodafone széles készülék választékkal is készül, a karácsonyig tartó idõszakban a kínálatban mintegy 40-féle 4G-képes okostelefon és táblagép lesz elérhetõ.

A cég bevezet egy új csomagot is, amely a családoknak tesz lehetõvé megtakarítást.

A Vodafone Magyarország november 3-án írta alá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) a pályázaton nyert frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerzõdést. A mobilszolgáltató társaság két frekvenciacsomagot nyert el 30,2 milliárd forintért a 800 megahertzes (MHz) és 2600 megahertzes frekvenciasávban. Vállalása szerint három éven belül az összes magyarországi település 81,64 százalékát lefedi 4G szolgáltatással az új frekvenciakészlet felhasználásával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!