2017. december 17. Vasárnap, Lázár, Olimpia.
 
NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 10:51:29
Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetőséggel, nem kell visszavonnia az előző banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A kormány honlapjára pénteken került fel a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezete, amely az NGM-nek az ingyenes készpénzfelvételről szóló, múlt évi rendeletét módosítja.

Ebben szerepel az a kitétel is, hogy aki jogosulatlanul él az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, vagy a nyilatkozatban valótlan tartalmat közöl, azzal szemben a pénzforgalmi szolgáltató jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg, egy összegben érvényesíteni.

A tervezet melléklete – a pénzintézetek számára – tartalmazza azt a formanyomtatványt, amelynek kitöltésével az ügyfeleik maradéktalanul eleget tehetnek nyilatkozattételi kötelezettségüknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!