2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Na és ki fizeti az ingyen WiFit?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 12:32:47
Nekünk csak regisztrálni kell, s máris bárhol, ingyen wifizhetnek a UPC ügyfelei? Így van, állítja: a szolgáltató.

Kétkedéssel fogadtuk a hírt: ingyen WiFit bevezetését tervezi a UPC. Tényleg nem kell fizetnünk érte?

– A UPC által létrehozott, legnagyobb egybefüggõ országos lakossági közösségi WiFi-hálózatot állandó ingyenes csatlakozási lehetõséget biztosít a UPC kábeles és mobil internet elõfizetõinek országszerte 200 ezer ponton, illetve Európa-szerte jelenleg Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Írországban, Lengyelországban és Romániában több millió csatlakozási helyen. A UPC Wi-Free hálózat egyszerûen elérhetõ: ehhez az ügyfeleknek csupán egy MyUPC-regisztráció szükséges, ezután a saját jelszavukkal bárhol, összesen 3 mobil készülékkel csatlakozhatnak díjmentesen és korlátlanul. A UPC lakossági WiFi-modemein bekapcsolt, de az elõfizetett internet-szolgáltatástól teljesen elkülönülõ Wi-Free hálózat önálló sávszélességgel rendelkezik és csatlakozási pontonként egyszerre öt párhuzamos kapcsolatot képes kiszolgálni – bocsátotta elõre a UPC Magyarország kommunikációs igazgatója, Szûcs László.
Külön csatornán

– Az internet-elõfizetõ ügyfeleinknél elhelyezett WiFi kábelmodem eszközökön központilag bekapcsolt második, egységesen UPC Wi-Free elnevezésû WiFi-hálózat teljesen elkülönül, és független az ügyfeleink saját otthoni WiFi hálózatától, így sem az elõfizetett sávszélességre, sem a havi adatforgalomra nincs semmilyen hatással. A két hálózat között nincs semmilyen kapcsolat, így az otthoni internetezést semmi sem zavarhatja meg. Az otthoni privát hálózatot továbbra is teljes sávszélességen használhatják, mivel a UPC Wi-Free-hez szükséges 2,5/0,5 Mbit/sec-os sávszélességet a UPC külön csatornán biztosítja, így az az otthoni privát WiFi-hálózatra nincs semmilyen hatással.
Pluszként kapják

– A Wi-Free hálózatra csatlakozó más ügyfelek tehát nem az elõfizetett szolgáltatásra csatlakoznak rá, hanem az amellett pluszként biztosított, elkülönített sávszélességet használják. Ennek köszönhetõen az elõfizetett szolgáltatások sebessége, adatforgalma nem lassul le, arra ezeknek a csatlakozásoknak nincsen hatása – magyarázta az igazgató.
Na és a biztonság?

A UPC Wi-Free közösségi hálózat ugyanúgy jelszóval és más titkosítással is védett hálózat, mint az otthoni elõfizetett szolgáltatáshoz tartozó privát WiFi-hálózat, sõt többletvédelemmel is rendelkezik, hiszen a csatlakozó eszközöknek egy adatvédelmi tanúsítványt is telepíteniük kell, mielõtt csatlakozhatnak a hálózathoz. Ez a mások által is használható hálózat nem áll összeköttetésben az otthoni privát WiFi-hálózattal, így az elõfizetõk személyes adatai továbbra is teljes biztonságban vannak, állítja Szûcs László.
Csak együtt jár

– Természetesen ügyfeleinknek ettõl függetlenül is lehetõségük van arra, hogy a náluk bekapcsolt UPC Wi-Free hálózatot bármikor, bármilyen okból kikapcsolják, ha így kívánják.

Azonban a UPC Wi-Free hálózat a felhasználók kölcsönösségén alapul, ezért a hálózat kikapcsolása esetén a felhasználói lehetõséget is felfüggesztjük, így a megosztást kikapcsoló ügyfeleink sem fogják tudni használni máshol a UPC Wi-Free hálózatot – figyelmeztetett a válaszadó.

S ami a legfõbb: „A UPC Wi-Free hálózat költségeit a szolgáltató, azaz a UPC fizeti, a felhasználóknak ez semmilyen többletköltségébe nem kerül.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!