2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hétköznapi feng shui jó tanácsokForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-23 19:04:59
Aki jó irányban szeretne változtatni az életén, annak nem árt megjegyezni néhány fontos feng shui szabályt. Sokszor ugyanis egy-egy apró lakberendezési fordulattal sokat tehetünk azért, hogy jobban menjenek a dolgaink.

Jó tudni például, hogy az épület elején lévõ helyiségekben legaktívabb a csi (pozitív energia). Ha ez a lakásunknál a nappali, munkahelyünknél az iroda, az az egész házban kedvezõ folyamatokat indít el. Nem szerencsés viszont, ha a hálószoba a lakás elején, munkahely esetén az iroda az épület végében található.

Másik megfontolandó tanács, hogy lehetõségeink szerint válasszunk olyan bútorokat, amelyeknek nincsenek éles sarkai. A kínaiak szerint a sarkok támadó jellegûek, és amerre mutatnak, rendkívül erõs csit lövellnek. Az éles sarkú bútorokat próbáljuk úgy fordítani, hogy lapos felükkel legyenek az ajtó irányában. Illetve helyezhetünk rájuk terítõt, szobanövényeket, amik kedvezõen palástolják az éleket.

Figyeljünk a lépcsõkre is! Ezek is túl sok éltetõ erõt sodornak ki, fõleg, ha a fõbejárat felé mutatnak. Ez elviheti a háziak szerencséjét és egészségét. Ha a bejárati ajtó szemben van a lépcsõvel, valamivel célszerû megállítani a csí kiáramlását. Lehet ez tükör, növény, bútor, vagy mûalkotás.  A lépcsõ mellett vízszintesen elhelyezett képek például nagyon jó szolgálatot tehetnek.

Az elektromos tárgyak sem túl kedvezõek egy lakásban. A tévé, számítógép jelenléte nem hagyja nyugodtan pihenni az embert. Letakarhatjuk õket egy szép anyaggal, vagy helyezzük õket kevésbé központi helyre.

Munkahelyünkön az íróasztalunk legyen szemben az ajtóval.  ez nagyon fontos!
Hálószobánkban pedig kerüljük a tükrös szekrényeket! A tükör ugyanis zavarja a pihenést. Az ágyat nem szabad az ajtóval szemben elhelyezni, de arra ügyeljünk, hogy fekvés közben rálássunk az ajtóra.

(Következõ részünkben bemutatjuk a lakás báguá térképét.)

Hozzászólások
Beküldte: Erika (2008-09-25 22:43:07)

Szia Andika!

 

Köszi a jó tanácsokat. Azt hiszem van min változtatnom. Várom a további ötleteket:)))

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!