2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szépen szól a karafittymadárForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-17 08:35:46
Barátságápolás, szomszédolás, vendégjárás – mindez a citeranyelvén népdallal fûszerezve.

Huszonegyedik alkalommal gyûltek össze a Karafitty-találkozóra, a biharnagybajomi citeraegyüttes hívószavára a Bihar és a Sárrét népzenészei szombat délután a település mûvelõdési házában.

– A Karafitty együttes tagjai, barátai, vendégei állnak a színpadon is és ülnek a nézõtéren is – fogalmazott köszöntõjében Nemes István, nyugalmazott pedagógus, az együttes alapítója, vezetõje.

Az 1993-ban, a pedagógus akkori tanítványaiból alakult együttesben sokan megfordultak az elmúlt huszonegy évben, ám mindvégig megmaradt a Bihar, a Sárrét népzenei hagyományát ápoló fiatal közösségnek. A minden évben Szûcs Sándor – az etnográfus egyik meséjében szerepel a névadó Karafitty madár – születésnapja körüli egyik hétvégén megrendezett találkozóra eljönnek az együttes volt tagjai, a csoport barátai, hogy egy délután zenével, citeraszóval szórakoztassák egymást, a közönséget, továbbá beszélgessenek, ápolják kapcsolataikat. Az elmúlt két évtizedben összesen több mint ezren fordultak már meg a találkozókon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!