2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Cél, hogy a gyerekek egészségesebb ételeket kapjanakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-17 08:43:24
Címkék: Bihari hírek, étel
Az új közétkeztetési rendeletet célja, hogy a gyerekek egészségesebb ételeket kapjanak az óvodákban és iskolákban - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár.

A gyerekek fejlõdése, fejlesztése és a tehetséggondozás a központi témája az idei Babamama Expo és Gyerekvilág élményhétvégének, amelyet november 14. és 16. között rendeznek a Budapest Sportarénában.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár a Ma reggelben elmondta: az expón két standdal is részt vesznek, mert szeretnék tájékoztatni az édesanyákat, édesapákat a családpolitikai intézkedésekrõl. Az expóra körülbelül 25 ezer ember látogat el, így jó lehetõség, hogy a lakástámogatási rendszerrõl, a családi otthonteremtési kedvezményrõl és az adókedvezményekrõl is tájékozódjanak. Elmondta, erre a célra szóróanyagokat is készítettek az érdeklõdõknek. Az egyik standon a családpolitikai intézkedésekrõl, míg a másikon az új közétkeztetési rendeletrõl informálódhatnak a szülõk.

Az új közétkeztetési rendeletet január 1-jétõl vezetik be, és sok félreértést szeretnének eloszlatni ezzel kapcsolatban. A rendelet célja, hogy a gyerekek egészségesebb ételeket kapjanak az óvodákban és iskolákban.

„El akarjuk oszlatni azt a felvetést, hogy ami egészséges az nem finom” – mondta. Hozzátette: garantáljuk a rendeletben azt is, hogy a gyerekek bármikor ihassanak vizet, ha megszomjaznak, s ne kelljen nekik a büfében üdítõket vásárolni. A rendelet továbbá arra is kitér, hogy hányszor kell tejtermékhez jutniuk, és szól a friss gyümölcs- és zöldségfogyasztásról is.

Novák Katalin arra is kitért, hogy a konyhák felkészülése folyamatos, ellenõrizni is fogják õket, de hiányosság esetén egyelõre nem lesz szankcionálás. „Ha évtizedek alatt érünk el komoly eredményeket, akkor is elértük a célunkat, nem egyik pillanatról változnak meg ezek a dolgok” – mondta Novák Katalin az M1 reggeli mûsorában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!