2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Iskolába küldik az önkormányzati képviselõketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-19 10:07:39
Hétfõn indul az önkormányzati képviselõk képzése - Pest megyében már megkezdték az oktatást. A kötelezõ tanfolyamon a 17 ezer képviselõ megismerheti az önkormányzati jogszabályokat, és napi munkájukhoz is tanácsokat kapnak. A cél az, hogy az így elsajátított ismereteknek köszönhetõen minél hatékonyabban segítsék a településük fejlõdését.

A törvény szerint minden önkormányzati képviselõ az eskütételt követõ három hónapon belül köteles részt venni azon a képzésen, amelyen az új önkormányzati törvény legfontosabb elõírásait ismerhetik meg.

Korábban sokszor a tapasztalt képviselõk sem voltak tisztában a jogszabályokkal - mondja a Pest megyei kormánymegbízott. Ezért is fontos a képzés, ami csak egy napot vesz igénybe, és járásonként szervezik a Kormányhivatalok. A legtöbb hétfõn kezdõdik, de Pest megyében már két hete elindultak a tanfolyamok.

„November 5-én kezdõdött az oktatás és reményeink szerint december közepéig ez be is fog fejezõdni, a pótnappal együtt. Tehát minden képviselõt tudunk fogadni és mindenkinek biztosítjuk is a lehetõséget az ezen való részvételre” – mondta Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Az érintettek a képzésen olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyeknek köszönhetõen a jövõben segíthetik a településük fejlõdését.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: a képviselõi munkájukhoz szükséges alapismeretekkel, az önkormányzat mûködésével, a bizottságokkal, a társulásokkal, a rendeletalkotás alapjaival, a költségvetés összeállításnak az alapjaival ismerkedhetnek meg a képviselõk.

Amióta szabad önkormányzati választások vannak, vagyis negyed évszázada nem volt még ilyen kötelezõ, egységes képzés az önkormányzati képviselõknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!