2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem változik a cafeteria adójaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-19 10:48:23
Nem változik jövõre a cafeteria adóterhe - emelte ki az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje hétfõi sajtótájékoztatóján.

Elmondta, a Fidesz kifejezetten támogatja azokat a módosító indítványokat, amelyek célja, hogy a cafeteria adótételei ne módosuljanak, maradjon a teher jelenlegi mértéke. A változás annyi, hogy a juttatás felsõ határa 450 ezer forintra csökken, viszont a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd - ismertette.

A termékdíjjal kapcsolatos módosítások közül megemlítette, bár - jogtechnikai okokból - most úgy szavazzák meg a törvényt, hogy a boros üvegek fémkupakjait is termékdíj terheli majd, azt kérték a kormánytól, a költségvetést megalapozó törvényeknél módosítsák ezt a szabályt, hogy a boros üvegek fémkupakjai után ne kelljen termékdíjat fizetni.

A reklámadó felsõ kulcsának tervezett emelését firtató kérdésre Rogán Antal azt mondta: a frakcióülésen ez nem volt téma, mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarországon mindenki, minden médium fizessen adót. Ha e célnak ez a törvény megfelel, akkor a Fidesz támogatja a kormány javaslatát - tette hozzá.

A Ház elõtt fekvõ önkormányzatitörvény-módosítással kapcsolatban a kormánypárti frakció úgy döntött - közölte Rogán Antal -, hogy a jogszabályban kimondják: a megyei közgyûlés mindenkori székhelye a megyeszékhely, ettõl nem lehet eltérni. Megyei önkormányzati székhellyel kapcsolatos október 22-iki hír volt, hogy a Nógrád megyei önkormányzat úgy döntött, a megyeszékhelyrõl, Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át a testület székhelye.

A KDNP által javasolt vasárnapi zárva tartást firtató felvetésre a Fidesz országgyûlési frakcióvezetõje azt válaszolta: a következõ két hétben vitatja meg a Fidesz az elképzelést, de ha támogatják is, biztosan lesznek módosító indítványaik.

A hétfõ esti, a Közfelháborodás napjaként meghirdetett tüntetésrõl Rogán Antal azt mondta: a demokrácia természetes velejárója, ha az emberek el akarják mondani a véleményüket. Ma ezt szabadon meg is tehetik, ellentétben 2006-tal, amikor a szabad véleménynyilvánításért szemkilövés és verés járt - fogalmazott.

Az amerikai beutazási tilalomról és az adóhivatalt érintõ kritikákról úgy nyilatkozott: ahol vannak konkrétumok, vizsgálat is van, ahol nincsenek, ott csak vádaskodás van.

A vádaskodással pedig nem tudunk mit kezdeni, akkor sem, ha azt az Amerikai Egyesült Államok ügyvivõje fogalmazza meg, és akkor sem, ha valamelyik ellenzéki képviselõ. (...) Amikor pedig jól láthatóan egymás kottájából játszanak, arra azt tudjuk mondani, hogy ezek a vádaskodások valószínûleg csak politikai alapúak - fejtette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Kövér László házelnök a parlament hétfõi ülésének kezdetén kivitette a szocialista képviselõk padsorai mögül az uniós és a magyar zászlót, a Fidesz frakcióvezetõje azt felelte: a parlamentben vannak szabályok, ezeket minden képviselõcsoportnak be kell tartania. Ha valaki azt akarja, hogy a zászlók ott legyenek az ülésteremben, van módja erre javaslatot tenni - jegyezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!