2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közvetlen járattal utazhatunk Bécsbe Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-19 10:55:58
Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.  

Átszállás nélkül kínálnak közvetlen eljutási lehetõséget a vasúttársaság új járatai a keleti országrész és az osztrák fõváros között december 14-tõl – adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az étkezõkocsival közlekedõ Hortobágy EuroCity Debrecenbõl, az Avala EC pedig Belgrádból indulva, Kõbánya-Kispesten és Kelenföld állomáson át teremt új eljutási lehetõséget Bécsbe. Mindkét járat az utazók számára optimális idõpontban közlekedik, egyúttal átszállásmentes kapcsolatot nyújt Bécs és Szolnok, Cegléd, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kecskemét, Hajdúszoboszló között. Az új vonatokkal napi 12 vonatpárra bõvül a Budapest és Bécs közötti közvetlen eljutási lehetõség. A vonat indulásához új, kedvezményes ajánlatokat dolgozott ki a MÁV-START Debrecen vagy Kecskemét és Bécs közötti viszonylatban.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelõs államtitkár elmondta: az idén kezdõdött uniós pénzügyi ciklusban minden korábbinál nagyobb fejlesztési lehetõségek nyílnak a vasút számára, a szolgáltatási színvonal így még látványosabban nõhet tovább. A mintegy 1600 milliárd forintnyi összértékû vasúti és városi-elõvárosi nagyprojekteken túl a szakminisztérium egyebek mellett a szûk keresztmetszetek fokozatos felszámolását is támogatni kívánja – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!