2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Az állásinterjút pozitívan befolyásoló tényezõkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-20 09:16:55
A Jobinfo.hu álláskeresési portál olvasóinak 75 százaléka szerint a csinos, vonzó külsõvel rendelkezõk nagyobb eséllyel indulnak egy-egy állásért.

A portál közleménye szerint erre utal felmérésük, amelyben a honlap 1901 olvasójának válaszait összesítették, az állásinterjúkkal kapcsolatban. A megkérdezettek a 18-65 év közötti korosztályhoz tartoztak, 60 százalékuk álláskeresõként, 40 százalékuk pedig állással rendelkezõ munkavállalóként regisztrált.

Az álláskeresõk szerint a meghirdetett álláshely elnyeréséhez a legfontosabb tényezõk sorrendben: a munkaadó és munkavállaló között kialakuló szimpátia az interjú során, a szakmai tapasztalat és felkészültség, illetve a személyes ismeretség. Ezekhez képest a végzettséget, és az életkort a kérdezettek már nem ítélték döntõ szempontnak – derül ki a kutatásból.

Az olvasói válaszok azt mutatták, hogy 10 munkavállalóból 9 hajlandó engedni az általa megjelölt összegbõl. A többség (58 százalék) akkor is beadja a jelentkezését, ha nem minden paraméterben felel meg az álláshirdetésnek.

Az állásinterjúra történõ felkészüléskor a válaszadók 40 százaléka nem csak az adott cég weboldalát, hanem az intézményrõl az online közösségi fórumokon megjelent híreket is áttekinti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!