2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A kormány meghatározta a vagyonvédelmi szolgáltatás minimális rezsióradíját
Utolsó módosítás: 2014-11-20 09:35:17
A kormány a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység minimális, általános forgalmi adó nélküli rezsióradíjának jövõ évi legkisebb mértékét 1889 forintban határozta meg – a rendelettervezet a kormány honlapján jelent meg szerdán.

A tervezet mellékletben tartalmazza a minimális rezsióradíj kiszámítását is. A fõbb tételek közül az alapbér 679 forint, a munkáltatói járulék 242 forint. Az ügyvitel, munkahelyi vezetés-irányítás költség a rezsióradíjból 460 forint, míg a munkahelyi szociális szolgáltatás 52, az iparûzési adó 60, a társasági nyereségadó 4 forint.

Eddig csak az építõiparban volt kötelezõ a minimális rezsióradíj alkalmazása, de július elején a kormány kötelezõvé tette a vagyonvédelmi szolgáltatásoknál is.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke korábban azt nyilatkozta: a kötelezõ minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minõsége is javulni fog.

A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minõsül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelezõ mértékét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!