2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Kis remekmûvek születtekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-20 10:06:32
Hagyományosan kiállítással zárult a Fekete Borbála Alapítvány által szervezett „Itt születtem én ezen a tájon IV.” elnevezésû rajzverseny.

A hajdúszoboszlói általános iskolák alsó és felsõ tagozatos tanulói részére meghirdetett rajzverseny díjazottainak és legszebb rajzainak kiállítását november 14-én délelõtt a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvû Általános Iskolában Szoboszlainé Kádár Anikó, a Szabó László Alapfokú Mûvészeti Iskola igazgatója nyitotta mag.

A zsûrinek 220 rajzból kellett kiválasztani a legjobbakat. A az elkészített munkák nem csak mennyiségben értek el rekordot, hanem igényességben is: „kis remekmûvek” születtek. A szoboszlói iskolák tanulóinak munkái mellett a nagyhegyesi és hajdúszováti iskolákból érkezett rajzokat is értékelték. A díjakat Kõrösy Gáborné, a Fekete Borbála Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

A két kategóriában meghirdetett verseny elsõ helyezettei lettek:

A mûvészeti iskolások versenyében (alsó tagozat), elsõ lett Szarvas Viktória, és (felsõ tagozat) Ungai Szebasztián 12 éves tanuló. Az általános iskolák tanulói közül az alsó tagozatban elsõ lett Balogh Vanessza, a Bárdos Lajos Általános Iskola tanulója. A felsõ tagozatban Takács Enikõ, a Thököly iskola tanulója kapta az elsõ díjat. A kuratórium elnöke az elsõ három helyezett mellett több különdíjat adott át.

Az ünnepélyes megnyitón jutalomban részesült Szõllõsi Vanessza, a szentpéterszegi Fekete Borbála Általános Iskola tanulója, és felkészítõtanára, Keresztesi Anikó. A hetedik osztályos kislány a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján (KGYTK) “Fekete Borbála pedagógus és festõmûvész iskolám névadója” címmel írt dolgozatával országos második helyezett lett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!