2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
USA-Magyarország: Nem véletlen események láncolata zajlik?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-21 08:51:47
Címkék: Bihari hírek, usa
Elõre megírt menetrendet emleget több sajtóorgánum is a Magyarországgal kapcsolatos nyugati bírálatok és nyomásgyakorlás ügyében. Egy befolyásos, az elõzõ amerikai külügyminiszterhez közel álló civil szervezet például már a nyáron javasolt több olyan lépést, amelyet az Egyesült Államok vezetése azóta meg is tett. Titkosszolgálati szakértõk is úgy vélik, hogy a tüntetések, a kitiltási ügy és André Goodfriend tevékenysége egy nem véletlenül kialakult eseménysor.

Washington tegyen lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország visszataláljon a demokráciához – egyebek mellett ez áll a Human Right First amerikai szervezet ajánlásában. Az augusztusban nyilvánosságra hozott dokumentum azt is javasolja az amerikai kormányzatnak: ezt úgy tegye, hogy közben erõsíti a transzatlanti szövetséget Oroszország ellenében.

Az egyik internetes portál idézte szerdán a dokumentumot, és egyúttal megjegyezte: az eddigi események láttán úgy tûnik, hogy az Obama-adminisztráció a szervezet több javaslatát megfogadta. A cikk kitért arra is, hogy a jelentés egyik szerzõje korábban Hillary Clinton szövegírójaként dolgozott, és az emberi jogi szervezet határozottan befolyásosnak számít az Egyesült Államokban.

A Magyar Nemzet pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a szervezet egyik legbefolyásosabb szponzora Soros György alapítványa, az Open Society Institute. Emlékeztet a lap: az üzletember Magyarországon is pénzel számos ellenzéki szervezetet, például Bajnai Gordon alapítványát.

Az amerikai ajánlás szerzõi egyebek mellett azt javasolták Obamának, hogy álljon ki a magyarországi civilek mellett.

Az amerikai elnök ezután szeptemberben azt mondta: Magyarországtól Egyiptomig szabályozások végtelen sorával és nyílt megfélemlítéssel zaklatják a civil társadalmat. Azt is tanácsolták, hogy az amerikai ügynökségek állítsanak össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetõket érintõ korrupciós ügyekrõl. Ezután robbant ki a kitiltási botrány.

A forgatókönyv ugyanaz, mint ami Csehországban történt – errõl beszélt az egykori cseh elnöki szóvivõ a Híradónak. Petr Hájek azt mondta: a cseh kormány megbuktatásában kulcsszerepe volt a prágai amerikai nagykövetségnek. Szerinte a Csehországban kirobbantott korrupciós álbotrányt az odarendelt amerikai követség készíthette elõ, és a Necas-kormány belebukott.

Úgy tudjuk, a Nemzetközi Szervezetek Irodája dolgozta ki azt a módszert, amellyel a posztszovjet államokban a helyi ellenzék és a hozzájuk kötõdõ civilek támogatásával buktatható meg a kormányzat ott, ahol az Egyesült Államok érdeke így kívánja. Hivatalos önéletrajza szerint ennél az irodánál dolgozott 1997 és 2002 között André Goodfriend is. A jelenlegi magyarországi nagykövetség-vezetõ Washingtonban a konzuli ügyek osztályán az új technológiák kifejlesztéséért volt felelõs.

Nem véletlen az események láncolata – mondta az elmúlt hetek történéseirõl egy lapinterjúban Földi László titkosszolgálati szakértõ. Úgy vélte, hogy a tüntetések, a kitiltási ügy és André Goodfriend tevékenysége egy nem véletlenül kialakult eseménysor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!