2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nem kell újra cserélni a PB-gázpalackokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-22 13:42:55
Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévõ, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat – egyebek mellett ezt tartalmazza az a nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az MTI kérdésére a tárca sajtóosztálya közölte, hogy 5 millió ilyen palack található a háztartásokban és további néhány százezer az ipari palackok száma.

Az egyes szállítható nyomástartó berendezések üzemeltetésével kapcsolatos mûszaki biztonsági követelményekrõl és a Gázpalack Biztonsági Szabályzatról címet viselõ rendelet alapján a gázpalackok idõszakos vizsgálatának a költsége nem a fogyasztót, hanem a töltõ céget terheli. A vizsgálati jogosultság megszerzése jelenleg hosszadalmas és költséges, a jövõben az eljárás egyszerûbb és annyival lesz olcsóbb, hogy minden ezzel foglalkozó cég évi több százezer forintot takarít meg.

Jelenleg a PB-gázpalackok 10-15 százaléka illegálisan kerül forgalomba. A rendelet megteremti az illegális behozatallal szembeni hatékony fellépés lehetõségét is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!