2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vádat emeltek a pedofil rajztanár ellenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-27 14:31:07
Vádat emelt az ügyészség a legújabb hazai pedofil- botrány-ügyében.

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 45 éves rajztanár ellen, akit egyebek mellett szemérem elleni erõszakkal vádolnak. A rajztanárt februárban vette õrizetbe a rendõrség, három alsós diáklány vallomása alapján. A férfi tagadja bûnösségét.

A pedagógust tizenöt rendbeli szemérem elleni erõszakkal, egy rendbeli megrontással, kilenc rendbeli szerzõi jogok megsértésével vádolják - mondta el a Független Hírügynökségnek Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje. Hozzátette, az ügyet a Mohácsi Városi Bíróságon fogják tárgyalni. Mivel szexuális bûncselekményrõl van szó, amelynek gyermekek a sértettjei, az ügyben eljáró bíró zárt tárgyalást rendelhet el. Az elsõ tárgyalási nap még nincs kitûzve, a szóvivõ szerint várhatóan még idén megtartják az elsõ tárgyalást.

A rajztanárt februárban vette õrizetbe a rendõrség, miután három alsós diáklány vallomása alapján azzal gyanúsították meg, hogy szemérem elleni erõszakot követett el egy mohácsi általános iskolában. Az eset úgy derült ki, hogy az egyik gyereknél pszichés tüneteket vettek észre az orvosok. Amikor pedig igazságügyi gyerekpszichológus is megvizsgálta, megállapította, hogy a gyerek élmény- és életszerûen meséli el a molesztálást, tehát az nagy valószínûséggel megtörtént. A mohácsi tanár tagadja, hogy molesztálta volna tanítványait.

A rendõrök a nyomozás során tíz évre visszamenõleg meghallgatták a rajztanár tanítványait, mivel ennyi az elévülési ideje a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szemérem elleni erõszaknak. Tanúként meghallgatták a tantestület tagjait is. A nyomozásba bevontak gyermekpszichológust és számítástechnikai szakembert is, aki megvizsgálta a negyvenöt éves tanár lakásán lefoglalt számítógép, CD és DVD lemezek tartalmát.

A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy a rajztanár a tököli rabkórházban van, mivel egy korábbi betegsége miatt ideszállították. Védõje kérte a pedagógus házi õrizetét, ezt azonban elutasította az ügyészség. A védõ megfellebbezte az ügyészség döntését, így a Baranya Megyei Bíróság dönt arról, a rajztanár szabadlábon vagy házi õrizetben várhatja-e a tárgyalás idõpontját.
Ha beigazolódik a rajztanár bûnössége, akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!