2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Budapest Alapkezelõ: a magyarok és a csehek egyaránt konzervatív befektetõkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-25 20:09:50
Hasonlóan konzervatív befektetõk a magyarok és a csehek, annak ellenére, hogy a szomszédos országban többet keresnek, és magasabb összegû megtakarításokkal rendelkeznek - derült ki a Budapest Alapkezelõ legfrissebb, prémium ügyfélkörben végzett kutatásából.

Prémiumbanki szolgáltatásokat mindkét ország ügyfeleinek alig egyötöde vesz igénybe, mi több 70 százalékuk nem is tud arról, hogy kiemelt ügyfél lehetne bankjánál.

Befektetési alappal mindkét országban a megkérdezettek körülbelül egyharmada rendelkezik, a befektetések kiválasztásánál a legfontosabb szempont a biztonság: a megkérdezettek fele számára a tõke biztonsága a legfontosabb, és csak kevesen vállalnak kockázatot a magasabb hozam reményében.

A bankokba vetett bizalom lényegesen alacsonyabb Magyarországon, a hazai prémium ügyfélkör csupán 34 százaléka, míg a csehek 60 százaléka megbízik a pénzintézetekben.
A cseh ügyfelek a pénzügyi tájékozottság terén magabiztosabbak, közel 50 százalékuk folyamatosan nyomon követi a jó befektetési lehetõségeket, míg ez az arány a magyarok esetében, csak 29 százalék.

A nyugdíjcélú megtakarítások aránya is sokkal magasabb a szomszédos országban: a csehek 72 százaléka tesz félre kifejezetten e célból, ugyanakkor a magyar ügyfelek csak 52 százaléka spórol nyugdíjra. Magyarországon az életbiztosítás a legnépszerûbb, a cseheknél ezzel szemben az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások állnak elsõ helyen.

A csehek valamivel jobban is keresnek, míg a magyarok közül a legtöbben 250-300 ezer forint közötti jövedelemmel rendelkeznek, addig a csehek közül a leggyakoribb a 330-385 ezer forint közötti havi nettó kereset.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!