2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Hol így, hol úgy, de fûtenek Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-24 08:07:38
Hajdú-Bihar – Gatyában dolgozunk, olyan meleg van az épületben – utalt humorosan Kóti Balázs, a magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola igazgatója arra, hogy a hideg miatt õk is befûtöttek.

– Az intézményben szalmabálás kazán van, ami sokkal takarékosabb, mintha gáz lenne, és kevesebbet is kell fizetnünk.

Hétfõtõl fûtenek

Bár hétfõn este többen is azt telefonálták a szerkesztõségbe, hogy nap közben fáztak a gyerekek, az intézményvezetõktõl származó értesülésünk szerint a megye óvodáiban és iskoláiban e hét elsõ napjától beizzították a fûtõberendezéseket.
– Hozzánk nem érkezett szülõi panasz, az óvodában a hõmérséklet megfelelõ – kezdte beszélgetésünket Perjéssy Vályi Judit, a debreceni Jánosi Úti Óvoda vezetõhelyettese, majd hozzátette: úgy oldjuk meg a helyiségek felmelegítését, hogy reggel befûtünk, majd leállítjuk.

Ez elég a délutáni alvásig, amikor is újra feltekerjük a kapcsolókat, hogy a gyerekek ébredéskor se fázzanak.
Azonban van, ahol a jelenlegi fûtés nem elég. A Bányai Júlia Általános Iskolában mind a tanárok, mind a tanulók jelezték, hogy hideg van, ezért hétfõtõl ott is kérték a meleget. Meg is kapták, ám a fûtõtestek nem ontanak eleget.

Tóth Ferencné igazgatónõ mutatott rá erre, miszerint a déli oldalon, ahol besüt a nap – amikor süt – megfelelõ a hõmérséklet, de az északi oldalon még mindig hûvös van.

Lesz még meleg?

Sokan még nem búcsúztatták el a nyarat, s vele együtt a meleget, várják még a jó idõt. Bár Hajdúnánáson mind a hét óvodában bekapcsolták a konvektorokat és kazánokat, Kovácsné Bata Éva, az összevont intézmények vezetõje ezt úgynevezett próbafûtésként jellemezte. Így mérték fel, megfelelõen mûködnek-e, azonban jobb idõ esetén leállítják a berendezéseket.
Nagy Zsolt, a Csapókerti Általános Iskola igazgatója szerencsésnek tartja, hogy az épületben gázkazán van.

Hiszen így – mint mondta – egyénileg lehet beállítani, milyen hõmérsékletre van szükség. Reggel 6 órától délután 4 óráig fûtenek, de az épület reggelre sem hûl ki annyira, hogy fázzanak a diákok – mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!