2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A tolvajokra figyelmeztet a rendõrség az év végi ünnepek közeledtévelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-26 13:55:08
Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsõsorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendõrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK), valamint az Országos Polgárõr Szövetség munkatársai kedden egy budapesti bevásárlóközpont elõtt hívták fel a figyelmet a karácsonyi idõszakban jellemzõ bûncselekményekre, illetve azok megelõzési lehetõségeire.

Németh Ágnes, az ORFK bûnmegelõzési osztályának vezetõje elmondta: még a sajtótájékoztatóra sem vitt magával táskát és azt ajánlja, hogy lehetõleg olyan ruhában menjenek vásárolni az emberek, amiben biztonságosan el tudják helyezni - lehetõleg egy belsõ zsebben - a bankkártyájukat, készpénzüket, irataikat. Az autóval közlekedõk figyelmét pedig arra hívta fel, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat. Szintén hangsúlyozta, hogy ha interneten vásárolnak az emberek, akkor csak olyan weboldalról tegyék ezt, amelyet már ismernek, illetve olyan webáruházakban vásároljanak, amelyeknél a bankkártyás fizetés valamely banki oldalon keresztül történik.

Kiss Csaba, az ORFK balesetmegelõzési osztályának vezetõje türelemre intette a közlekedõket. Mint mondta, a bevásárlóközpontok környékén, illetve az ország fõútjain is növekszik ilyenkor a forgalom, zsúfoltabbak az utak, és lelassul a közlekedés.

Zámbó Péter, az Országos Polgárõr Szövetség szakmai alelnöke az egymásra való odafigyelés fontosságát hangsúlyozta és úgy fogalmazott: a legjobb kamera az emberek szeme. Hozzátette: külön figyelmet fordítanak a kisebb településekre, ahol rendszerint megjelennek az utazó bûnözõk, a trükkös tolvajok, és nõ az átmenõ forgalom.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!