2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Látni és látszani BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-26 14:58:22
A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság munkatársai segítették a láthatóságot.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság is csatlakozott az Országos Rendõr-fõkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelõzési Bizottság idén is útjára indított „Látni és látszani” nevet viselõ országos közlekedésbiztonsági kampányához, ezért az illetékességi területükön a rendõrök közúti ellenõrzések és baleset-megelõzési rendezvények alkalmával teljes körûen, kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjármûvek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát.

Az iskola rendõrök 2014. november 18-án és november 20-án egy-egy helyi általános iskolában átvizsgálták a diákok kerékpárjait és felhívták a tanulók figyelmét a rájuk vonatkozó gyalogos és kerékpáros KRESZ szabályokra, valamint láthatóságot segítõ eszközöket – lámpákat, fényvisszaverõ matricákat, karkötõket, láthatósági mellényeket – is osztottak.

A rendõrök a berettyóújfalui lakosoknak figyelemfelhívó ellenõrzési lapot osztottak 2014. november 21-én, amikor átvizsgálták a kerékpárok kötelezõ tartozékait. A hiányzó berendezéseket a járõrök felszerelték a jármûvekre, azokat a bicikliseket, akiknek kétkerekûjük az elõírásoknak megfelelõ volt fejvédõvel jutalmazták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!