2024. április 24. Szerda, György.
 
Magyarország csak akkor szállít gázt Ukrajnának, ha feltöltötte tározóitForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-26 15:08:26
A Gas Infrastructure Europe portál adatai szerint Magyarország földgáztározóiban 4,5 milliárd köbméter földgáz van, ez 71,2 százalékos feltöltöttségnek felel meg.

Magyarország mindaddig nem tud Ukrajnának földgázt szállítani, amíg fel nem töltötte saját tározóit - idézi a Reuters hírügynökség Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a pozsonyi energiaügyi konferencián újságíróknak hétfõn adott nyilatkozatát.

A Gas Infrastructure Europe portál adatai szerint Magyarország földgáztározóiban 4,5 milliárd köbméter földgáz van, ez 71,2 százalékos feltöltöttségnek felel meg.

Andrij Koboljev, az ukrán állami energiaipari vállalat, a Naftohaz vezérigazgatója a konferencián tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy az év végéig Oroszországtól még egymilliárd köbméter gázt vásárolnak, valamint tárgyalásokat folytatnak Magyarországgal a gázszállítások újraindításról. Reményeink szerint a gázszállítások decemberben vagy januárban újraindulnak Magyarországról. Errõl tárgyalunk magyar partnereinkkel - mondta a vezérigazgató.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szeptember végén jelentette be, hogy határozatlan idõre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktõl független távvezetéken keresztüli földgázszállítást. A szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt. A megszakítást az FGSZ azzal indokolta, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a szeptember 26-i gáznaptól kezdõdõen jelentõsen megnõ a beszállítási igény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!