2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A Mol 260 millió euró osztalékot venne ki az INA-bólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-26 15:36:10
Címkék: Bihari hírek, ina, mol
A horvát minisztérium jelenleg nem támogatja a befektetõbarát környezetet Horvátországban, ezért elérkezettnek látják az idõt arra, hogy korábbi befektetéseik eredményét realizálják.

A Mol kedden felkérte a horvátországi INA olajipari vállalat ügyvezetõ bizottságát, hogy hívja össze az INA részvényeseinek rendkívüli közgyûlését. A napirendre vétel után a Mol javasolni fogja a közgyûlésnek, hogy támogassanak egy 260 millió euró (2 milliárd horvát kuna, azaz 80 milliárd forint) értékû rendkívüli osztalékkifizetést az eredménytartalék terhére - szerepelt a Mol keddi közleményében.

A közlemény szerint a Mol korábban megmentette az INA-t a csõdtõl, stabilizálta a pénzügyi helyzetét és nyereséges vállalatot csinált belõle, amely jelentõs befektetési lehetõségekkel rendelkezik. A Mol szerint mindezek ellenére a horvát gazdasági minisztérium új döntésében ismét megvonta az INA-tól a Száva és Horvátország északnyugati területein található földgáz és kõolaj-lelõhelyek kutatási engedélyeit. A Mol véleménye szerint a részvényesek megértették, hogy a horvát minisztérium jelenleg nem támogatja a befektetõbarát környezetet Horvátországban, ezért elérkezettnek látják az idõt arra, hogy korábbi befektetéseik eredményét realizálják.

A Mol és a horvát állam között régóta húzódó vita van az INA irányításáról. Az INA részvényeinek 49,1 százaléka van a Mol tulajdonában és a Mol rendelkezik az irányítói jogokkal. A horvát állam a részvények 44,84 százalékát birtokolja.

Simola József, a Mol pénzügyi vezérigazgató-helyettese a múlt héten azt mondta, hogy a Mol kész eladni részesedését, ha a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások nem vezetnek eredményre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!