2024. április 24. Szerda, György.
 
Veszélyes anyagot találtak egy Magyarországon is forgalmazott bébiételbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-27 11:03:09
Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság egy svájci elõállítású bébiételben, a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belõle - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett.

A Nébih közleménye szerint az Alnatura márkajelzésû bio, négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás az érintett tételeket a riasztás után saját hatáskörben azonnal kivonta a forgalomból, majd megsemmisítette azokat.

A négyhónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépbõl csak 26 dobozzal értékesítettek. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik - közölte a Nébih.

Az atropintartalom miatt a 14.152.1 számú tételazonosítóval és 30.11.2015 minõségmegõrzési idõvel elõállított terméktételek fogyasztása nem biztonságos. A hatóság kéri, hogy az ezekkel az azonosítókkal megegyezõ termékeket senki ne fogyassza el.

Az élelmiszerlánc felügyeleti hatóság elrendelte a svájci elõállítótól származó hasonló kockázatú tételek vizsgálatát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!