2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Új babakötvény-pontok nyílnakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-28 08:44:24
Járási hivatalokban, önkormányzatoknál is igényelhetõ lesz a 42 ezer 500 forintos életkezdési támogatás, amely a Start-letéti számlára kerül és ott is marad mindaddig, amíg a szülõ nem "aktiválja" a számlát.

Újabb babakötvény-igénylõ pontok nyílnak még az év végéig járási hivatalokban, önkormányzatoknál - jelentette be Miszlai József, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a keddi kormányszóvivõi tájékoztatón. A fõvárosi kormányhivatal V. kerületi járási hivatalában tartott eseményen az elnökhelyettes emlékeztetett: a 2006. január 1-je után megszületett gyermekeknek az állam 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez az összeg a Start letéti számlára kerül és ott is marad mindaddig, amíg a szülõ nem aktiválja a számlát. Az aktiválás után a pénz a szülõ anyagi hozzájárulásával gyarapodva Babakötvényben kamatozik: az infláció feletti 3 százalékos extrakamat mellett adó-, illeték- és járulékmentesség is ösztönzi a szülõket, hogy minél több pénzt gyûjtsenek a számlán. A befektetõk emellett - a befizetés nagyságtól függõen - legfeljebb 6 ezer forint állami támogatásban is részesülnek.

Az elnökhelyettes hozzátette: a kincstár arra törekszik, hogy a lehetõ legtöbb helyen hozzájuthassanak termékeikhez, tavaly ezért tíz új értékesítési pontot létesítettek az országban. Idén eddig már tizennyolc új értékesítési pontot nyitottak, az év végéig pedig további hatot fognak megnyitni járási hivatalokban, önkormányzatoknál. Miszlai József az MTI kérdésére elmondta: az életkezdési támogatás minden 2006 január 1. után született gyermeket megillet. A 2006. január 1. elõtt születettek ugyan elesnek a 42 500 forintos életkezdési támogatástól, de esetükben egyszeri, 25 ezer forintos befizetéssel lehet aktiválni az értékpapír-számlát.

Kurucz Éva kormányszóvivõ a tájékoztatón arról beszélt: a kormány fontosnak tartja az öngondoskodást és számos intézkedésével arra akarja ösztönözni a szülõket, hogy gondoskodjanak gyermekeik jövõjérõl, erre pedig jó eszköz a Start-számla, amelybõl ebben az évben 27 ezret nyitottak. Mint mondta, a kormány számos intézkedéssel segíti a gyermeket vállalókat és úgy tûnik, ez hatással van a születések számára is, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal kedd reggel közzétett tájékoztatása szerint az év elsõ kilenc hónapjában 3 százalékkal nõtt a születések száma a megelõzõ év azonos idõszakához viszonyítva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!