2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Huszonegy gyûjtõállomással bõvül a Mol Bubi rendszerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-28 11:18:26
Huszonegy gyûjtõállomással és ötven új kerékpárral bõvül a Mol Bubi közbringarendszer - döntött szerdai ülésén a Fõvárosi Közgyûlés. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérbõl 153 milliót fordítanak a huszonegy új, érintõképernyõs terminál és az ötven új kerékpár üzembe helyezésére.

A tervezett új gyûjtõállomásokat is magába foglaló rendszer határvonala Pesten így eléri majd a II. János Pál pápa teret és a Corvin negyedet. Új állomások épülnének Dél-Buda irányába is. Az új gyûjtõállomások a megrendelést követõ fél éven belül építhetõk ki.

A kibõvült rendszer - 97 gyûjtõállomás és 1150 kerékpár üzemeltetési díja havonta 2,7 millió forinttal, évente mintegy 33 millió forinttal növekszik. A Mol évi 122 millió forinttal támogatja az üzemeltetést.

A testület döntött arról is, hogy a jövõ évben az 1-es villamos vonalán 78 millió forintból felújítják a Hõs utca és a Hungária körút keresztezõdésében a villamospályát. A 3-as villamosvonal Határ úti szakaszát 438 millió forintból újítják majd fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!