2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Internetet.hu: gyors netet kapnak pénzükért a magyarokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-30 11:37:08
Gyors netet kapnak a pénzükért a magyar internetezõk, akik átlagosan havi 5300 forintot fizetnek a szélessávú internetért - közölte az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál csütörtökön az MTI-vel.

Az elemzés szerint ez az ár a szolgáltatók által kínált csomagok díjainak átlaga alá esik, vagyis a magyar internetezõk többsége olcsóbb csomagokra fizet elõ, miközben ezért az összegért már viszonylag nagy letöltési sebességû szolgáltatást vásárolhatnak. Az Internetet.hu 30 internetszolgáltató 300 csomagját figyelembe véve kiszámolta, hogy Magyarországon átlagosan 6000 forintba kerül egy szélessávú internetcsomag.

A szakportál megjegyzi: az említett összeg önmagában alacsonynak számít Európában, az egy fõre jutó GDP arányában azonban már Magyarország kisebb lemaradásban van. Az ország jóléti szintjéhez mért internetdíj tekintetében a világ 64 vizsgált országa között Magyarország a 25. helyen áll, megelõzve Lengyelországot és Romániát, de lemaradva Szlovákiától és Csehországtól.

Az internetsebesség-tesztelõ cég, az Ookla mérései alapján, a magyar átlagdíj ugyan Európában alacsonynak számít, az egy fõre jutó GDP-vel súlyozott érték tekintetében drágább Észak-, Nyugat-, illetve Közép-Európa legtöbb országához képest. A lista elsõ három helyezettje Luxemburg, Ausztria és Dánia, ahol közel háromszor, másfélszer, illetve kétszer többet fizetnek a felhasználók a szélessávú internetért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!