2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A közösségi oldalak veszélyeirõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-30 12:02:20
Az egyik debreceni szakiskolában tartott bûnmegelõzési elõadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje rendhagyó bûnmegelõzési fórumot tartott 2014. november 28-án a Debreceni Sírius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskolában, ahol a hallgatók a közösségi oldalak használatához kapcsolódó jogsértésekrõl kaptak tájékoztatást.

A közösségi oldalakat használó fiatalok könnyen válhatnak bûncselekmény áldozatává vagy akár elkövetõjévé úgy, hogy közben nem is sejtik. A prevenció érdekében a rendõrök a biztonságra nevelõ iskolai programjaik, az osztályfõnöki órák keretében, szülõi- és tantestületi értekezleteken tartott elõadásaik mellett fontosnak tartják, hogy a gyerekek nevelésében közremûködõ más munkatársak is kapjanak tájékoztatást és munkájukat segítõ információkat.

A rendezvényen Dr. Juhász Zoltán rendõr-alezredes filmvetítéssel egybekötött elõadással hívta fel a pedagógiai- és családsegítõ munkatársaknak tanuló diákok figyelmét a felelõtlen és kontroll nélküli internetes „barangolás”, chat-elés és feltöltés veszélyeire.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!