2024. április 24. Szerda, György.
 
A fél országra figyelmeztetést adtak ki az ónos esõ miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-01 08:16:21
Az ónos esõ veszélye miatt tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre. Emellett több megyében sok esõre is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez hétfõ hajnalban eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Pest megyében, valamint a fõvárosban elsõfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos esõ miatt.

Emellett Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, és Pest megyére, továbbá Budapestre a várható jelentõs mennyiségû esõ miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben jellemzõen esõ várható, majd napnyugtával és a légkör hûlésével a magasabban fekvõ területeken (például a Mecsekben, a Bakonyban) lehet ismét ónos esõ, az északi, északnyugati részeken pedig havas esõ, gyenge havazás is elõfordulhat.

ûAz elõrejelzés szerint a szél is több helyen megerõsödik. Napközben plusz 1-6 Celsius-fok között, késõ este mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!