2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Okostelefonnal is lehet intézni okmányokatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-01 08:43:29
Nemcsak kormányablakban, hanem akár okostelefonnal is el lehet intézni az okmányokkal kapcsolatos ügyeket. Az ügyfélkapun kell regisztrálni, és utána néhány mozdulattal elindíthatunk bonyolultnak tûnõ ügyeket is.

Naponta több mint 34 ezren keresik fel országszerte a hivatalokat ügyintézés miatt, az okmányirodákban gyakran hosszasan kell sorban állni.

A Híradónak nyilatkozott egy fiú, aki a jogosítványát ment elkészíttetni a központi okmányirodába, azt mondta egy-két hétre számít, mire kézhez kaphatja az iratát. Mostantól az ilyen ügyeket is nyomon követhetni egy mobilalkalmazáson keresztül. Az okostelefonon futó program nemcsak arról ad információt, hogy hol tart egy okmány elkészítése, hanem például az elveszett igazolványok pótlását is lehet a segítségével kezdeményezni, erkölcsi bizonyítványt is lehet igényelni és gépjármû tulajdonosváltást is be lehet rajta jelenteni. Az alkalmazás ingyenes, csak egy ügyfélkapus regisztrációval használható.

Az emberek nagyon gyorsan, rövid idõn belül okmányaikhoz tudnak jutni, tudják folyamatosan figyelemmel kísérni az okmányaiknak az ügyintézésnek a jelenlegi státuszát, ezeket lehet elektronikusan és a cél ebben a digitális világban az, hogy a lehetõ leggyorsabban és célirányosan elektronikusan tudjanak ügyintézni – mondta Ignácz István.

A Híradónak nyilatkozó szakember azt mondja: a magyar lakosság csaknem 40 százaléka használ okostelefont, azon keresztül pedig a mobilalkalmazásokat. Egyre több olyan alkalmazás lelhetõ fel közöttük amelyek könnyebbé teszik az életünket tudunk vele számlát befizetni, idõpontot foglalni a fogorvosnál, taxit tudunk hívni esetleg ha bajba kerültünk segítséget tudunk kérni rajta keresztül – mondta Gesztelyi-Nagy Olivér, programtervezõ-informatikus.

A világon jelenleg összesen 1 millió 300 ezer alkalmazás érhetõ el az áruházakban, ebbõl csaknem 1500 magyar fejlesztésû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!