2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Magyar lányok a robotika világversenyénForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-01 08:56:14
Rangos nemzetközi mezõnyben méreti meg magát a nyolc lányból álló magyar csapat a világ egyik legismertebb robotika versenyében. A Robogirls a First LEGO League idei sorozatában egyedüli lánycsapatként képviseli hazánkat. A regionális döntõ november 22-én lesz Debrecenben.

Minél elõbb találkoznak a gyermekek a legújabb innovációkkal, annál nyitottabbak és befogadóbbak lesznek a jövõt meghatározó informatikai iparág iránt. Ez a felismerés hívta életre több mint egy évtizede a First LEGO League (FLL) nemzetközi versenyt, amit azzal a szándékkal szerveznek meg évrõl-évre, hogy a 10 és 16 év közötti fiatalok játékos formában tegyék próbára kreatív képességeiket az IT területén.

A nemzetközi megmérettetés során több mint hetven országban, közel 230 ezer gyerek több fõs csapatokban dolgozik azon, hogy az elõre megadott szempontnak megfelelõ, teljesen automatikusan mûködõ robotot tervezzenek, programozzanak és élesben teszteljenek. Másrészt egy kutatási feladatot is meg kell oldaniuk a csapatoknak. Idén a jövõ osztályterme és a tanulás jövõje téma kapcsán dolgozhatnak ki gyakorlatba átültethetõ javaslatokat.

Magyarországot ebben az évben többek közt a Robogirls elnevezésû formáció képviseli az FLL-en. A november 22-ei regionális debreceni döntõre készülõ nyolcfõs csapat csak lányokból áll. Augusztus óta folyamatosan, heti négy órában tréningezik magukat a versenyre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!