2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A fecskék repülõvel repülnek?Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-24 08:13:01
Bükk, Hortobágy - A címbeli kérdés nem "gyermekszáj": a madarakkal foglalkozó hazai szakemberek szándékát tükrözõ felvetés. A Hortobágyi Nemzeti Parkba befogadott villásfarkúak transzportjához csatlakoznának a miskolci vadasparkiak.

Mint arról már írtunk: az idén meglehetõsen sok röpképtelen fecskére akadtak a Hortobágyi, illetve a Bükki, illetve az Aggteleki Nemzeti Park területén. A Bükki és az Aggteleki Nemzeti Parkkal kötött megállapodás értelmében -

a miskolci állatkert madármentõ központjába is vittek már be a múlt héten 6 fecskét, s ennél jóval többen tájékozódtak tõlük telefonon, hogy mitévõk legyenek, ha itt rekedt fecskére lelnek. A kedd délelõtti állapot szerint már kéttucatnyi volt a menekített fecskék száma.

 

 

Délre segítséggel

A Hortobágyi Nemzeti Park vezetõi azt fontolgatják, hogy repülõgépen szállítanák õket Délre. Ezen tervükkel megkeresték a miskolci vadasparkot is. Az itteni állatkert természetesen csatlakoztatná a légi szállítmányhoz a náluk megerõsödött villásfarkúak csapatát. Tudtuk meg Gaál Ferenc megbízott vezetõtõl. Olvasónk azt hallotta, idén számos itthon rekedt fecskét fogadott be a Hortobágy Nemzeti Park.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!