2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Itt mindenki tudja, hogy ki öltForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-28 14:45:09
Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán Az elsõrendû vádlott - az elsodort kislány édesapja - kicsit indulatosan azt hangoztatta, hogy tudja itt mindenki, hogy ki ölte meg Szögi Lajost, ki ugrált rajta, de nem  mondják meg az igazságot, az õ feleségét pedig ártatlanul vádolták meg, a felbújtó a kiabáló nem õ volt.

Olaszliszka - A hétfõi debreceni tárgyalást követõen kedden Olaszliszkán helyszíni tárgyalással folytatódik a másodfokú eljárás.

 

12.58: A kordonokat felszedték a településen és a lezárt útszakaszok is újra járhatók. A keddi tudósításunk ezzel befejezõdött.

 

12.19: A nyolcadrendû vádlottnak egy kisebb séta keretében azt kellett megmutatnia, hogy mennyi ideig tartott a cselekmény után történt cigarettavásárlást. A15-20 perces séta a bíróság tagjaival és természetesen hatalmas biztosítás mellett történt.

Egy momentum maradt hátra, ezt már a bíróság a vádlottak nélkül teszi meg: A rendõrség által megtalált áldozat helyét viszonyítják a házak, házszámokhoz, hogy hogyan helyezkednek el.

A kordont fél órán belül elbontják és ezzel befejezettnek is tekinthetõ a tárgyalás keddi szakasza.

11.39: Ebben a pillanatban a vádlottakat visszaviszik a rabomobillal.
Gyakorlatilag már csak a nyolcadrendû vádlott van már csak a "soron", aki egy képzeletbeli presszóban mutatja be, hogy mit csinált annak idején ott.

11.32: Az elsodort kislány édesanyja a kapubejáró elõtt mutatta meg, hogy szerinte mi történt, azt állította, hogy nem õ kiabálta, hogy "Öld meg a magyart!", viszont megnevezett egy jelenlegi tanút és azt állította, hogy az az asszony kiabálta. A bíróság ekkor nyomatékosan felhívta a figyelmét, hogy bûncselekményt követ el, amennyiben mást ártatlanul mást vádol.

11.11: A harmadrendû vádlottat kérdezte a bíróság, aki a szerdai debreceni tárgyaláson kívánja elmondani, hogy hogyan és kivel állapodtak meg, hogy ki vigye el a balhét, elõtte még az ügyésszel egyeztetni akar.

10.48: Az elsõrendû vádlott - az elsodort kislány apja - kicsit indulatosan azt hangoztatta, hogy tudja itt mindenki, hogy ki ölte meg Szögi Lajost, ki ugrált rajta, de nem  mondják meg az igazságot, az õ feleségét pedig ártatlanul vádolták meg, a felbújtó a kiabáló nem õ volt.

A bíróság azt is kérdezte az elsõrendû vádlottól, hogy hova és kinek telefonált, beszélt-e a sárospataki rendõrkapitányságon valami ismerõs rendõrrel; mikor hívta a rendõrséget és a mentõket.

Jelen pillanatban egy újabb tanúnak kell megmutatnia, hogy a történtek idején hol állt és mitt látott.
A tárgyalás továbbra is zavartalanul folyik. Azt a szakaszt, ahol a vádlottak vannak, mintegy 100 rendõr sorfallal zárja körbe.

10.27: A vádlottakat sorba arról kérdezi a bíró, hogy mennyi ideig tarthatott Szögi Lajos bántalmazása.
Szóba hozta a bíró azt is, hogy a börtönben elfogott levelet ki írta, mi volt a cél vele, a vádlottak esetleg egymás között mit akartak tudatni a cella falai között, ahol egyébként a vádlottak a legszigorúbb felügyelet mellett vannak elkülönítve egymástól.

10.09: Megkezdõdött a helyszíni tárgyalás, valamennyi vádlottat bilncsben, vezetõláncon fegyõrök kísérik és sûrõ rendõrsorfalat állítottak a történések közvetlen helyszíne köré. Ugyanakkor a bíróság azt megengedte, hogy a sajtó munkatársai dolgozzanak.

9.54: Megérkezett az Ítélõtábla bírói tanácsa és megérkezett a vádlottakat szállító konvoj is. A rendõrök sorfalat állnak, valószínûleg az utcán lévõ embereket féle terelik.
A speciális rabszállító busz most ért a tetthelyre és sorra szállnak ki belõle a vádlottak.

9.19: Megtörtént a helyszín teljes körbezárása a kordonokkal. A környékbeli házaknál  10-20 fõs csoportokban a helyiek is nézelõdnek, legalább 60-an állnak így a kapuk elõtt, kicsik és nagyok egyaránt.

A vádlottakat szállító konvoj egyelõre még nem érkezett meg. Az idõjárást valamelyest kedvezõbb lett, bár az ég felhõs, de az esõ már nem esik.

A korábbi helyszíni tárgyalásokhoz hasonlóan most is megjelentek a GOJ-motorosok.

9.02: Egy órával az olaszliszkai helyszíni tárgyalás elõtt  a rendõrök már több ellenõrzési pontot állítottak a fel a település különbözõ pontjain.

A községen átvezetõ fõúton áthaladni már nem lehet. Kommandósok. rendõrök lezárták a három évvel ezelõtti tragikus bûncselekmény színhelyét.

Az Észak-Magyarország értesülései szerint a bíróság már úton van és hamarosan Olaszliszkára érkeznek.
Az is tapasztalható, hogy a helyiek kint állva, a saját udvarukon belül várják a fejleményeket, az eseményeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!