2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A magassarkú nem rontja a visszerességetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-01 09:31:38
Sajnos, ha a visszereink fájnak, akkor azok fájni fognak egy kényelmes sportcipõben is.

A visszerek a lábakon nem csak esztétikai gondokat okoznak, de akár fájdalommal is járhatnak. Ha megkérdezünk egy hölgyet, hogy hajlandó lenne-e lemondani a magas sarkakról, akkor határozott nem lenne a válasz. Ám ha azt kérdeznénk, hogy lemondana-e róla, ha az hatással van a visszereire, akkor már elgondolkodna, de mint ahogyan azt dr. Nyiredy Géza fõorvos, a Trombózisközpont érsebésze elmondta, erre nem lesz szükség.
Ortopédiai problémát okoz

– Amikor egy hölgy magassarkú cipõt vesz fel, akkor azzal is tisztában van, hogy a szépségéért bizonyos dolgokat kockáztat. Ezek jellemzõen ortopédiai problémák, amiket mindenki eldönthet, hogy vállal-e. A visszerek szempontjából azonban a helyzeten nem ront, és nem is javít a magas sarkú – hangsúlyozta a szakember, hozzátette: a cipõválasztás nem befolyásolja a visszerek állapotát, tehát igaz ez a gumicsizmákra, a bakancsokra, vagy éppen a flip-flop papucsokra is.

– A cipõk – természetesen a visszerek állapota szempontjából – teljesen indifferensek, vagyis semmilyen befolyással nincsenek a beteg gyógyulására, állapotának rosszabbodására, így ez a betegség nem kell, hogy szempont legyen a cipõ kiválasztásánál. Sajnos, ha a visszereink fájnak, akkor azok fájni fognak egy kényelmes sportcipõben, és egy tûsarkúban is – mondta dr. Nyiredy Géza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!