2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem csupán pénz kérdéseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-01 15:40:18
Átlagosan 1800 forintot költünk havonta biztosításra; van hová fejlõdni.

A 15-69 éves lakosság háromnegyedének van biztosítása, és közülük minden negyedik ügyfélnek három vagy több szerzõdése is van. Egy átlagos kétgyermekes család kiadásaiból évi 84 ezer forintot tesz ki a biztosítási díjak kifizetése.
Minél olcsóbbat

Nem véletlen, hogy a biztosítási szerzõdések megkötésekor sokaknál az a döntõ szempont, hogy a piac legolcsóbb szolgáltatását válasszák, melynek köszönhetõen egy ügyfél akár kettõ vagy több biztosítótársasággal is kapcsolatban állhat. Gyakran azonban a legkedvezõbb megoldás akkor érhetõ el, ha az ügyfelek egy biztosítótársaságnál kötnek meg több szerzõdést, hiszen ekkor a kényelmesebb ügyintézés mellett jelentõs díjengedményeket is kaphatnak. A 15-69 éves lakosság 76%-ának van valamilyen biztosítása, derül ki a GfK Hungária adatszolgáltatásából.
Ahány háztartás…

A különbözõ felépítésû háztartások költéseit összevetve kiderül, hogy az éves kiadásokból az egyszemélyes háztartások fordítanak a legkevesebbet a biztosításokra, csupán 26 346 forintot évente, a legtöbbet pedig a két 65 évesnél fiatalabb felnõttbõl álló háztartások, évi 66 602 forintot. A gyermekes háztartások évente átlagosan 17 344 forintot költenek egy fõre vetítve biztosításokra. Ha megnézzük a különbözõ háztartások éves költéseit, kiderül, hogy közülük a legtöbbet a két szülõs, két gyermekes családok fordítanak évente biztosításra: 84 000 forintot a teljes háztartásra vetítve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!