2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Egy hónap múlva lejárnak a régi õstermelõi igazolványokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-02 10:26:23
Ha jövõre is õstermelõi tevékenységet kívánnak folytatni, december 31-ig új, barna színû igazolványra kell cserélniük papírjaikat azoknak az õstermelõknek, akik 2009. január 1. és 2012. december 31. között váltottak ki õstermelõi igazolványt, vagyis a régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek - hívja fel a figyelmet a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM).

A szaktárca közleményében ismerteti: az FM a 2012. évi egyszerûsítési eljárással bevezette a 3 évre szóló õstermelõi igazolvány kiváltásának lehetõségét, amivel korlátozni kellett az okmányok hatályát. Az igazolvány cseréje elsõsorban az adó- és társadalombiztosítási szabályoknak való megfelelés miatt fontos. Az okmányok hatályának megszûnésével az érintett gazdák elveszíthetik õstermelõi státuszukat.

A mezõgazdasági õstermelõi igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét 2014. január 1-jétõl a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) végzi. Akik még nem cserélték le igazolványukat, tevékenységük szabályszerû végzése érdekében mielõbb, de legkésõbb 2014. december 31-ig jelentkezzenek falugazdászuknál az új okmányok kiváltása érdekében - kéri a tárca. További információ a falugazdászok elérhetõségérõl a NAK honlapján (www.nak.hu) található.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!