2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ónos esõ - Bakondi: az ország több pontján is veszélyes a helyzetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-02 11:03:33
Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos esõ, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfõn este az M1 Híradójában.

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) fõigazgatója az mondta: a fõvárosban a Normafa, illetve a Svábhegy térségében fõleg a kidõlt fák és a leszakadt faágak okoztak nagyon komoly problémát, néhány helyen pedig az elektromos vezetékek is megrongálódtak.

"Ezzel együtt az erõfeszítéseink sikerrel jártak, mert ugyan konvojban, de mindenkit haza tudunk juttatni" - hangsúlyozta. Buszokat is munkába állítottak és a rendõrség is segít a konvojok kísérésében - tette hozzá.

Pest s Heves megyében - elsõsorban az erdõs területeken - hasonló a helyzet: a fakidõlések jelentõs problémát okoztak, volt olyan helyszín is, hol egy gázcsonkot rongált meg egy lezuhanó fatörzs - ismertette. á

Több helyen is járhatatlanok az utak - mondta, hozzátéve, hogy jelentõs erõfeszítéseket tesz a katasztrófavédelem az utakat megtisztítására és a forgalom biztosítására.

"Talán a legkomolyabb helyzet Dobogókõ térségében alakult ki, ahol az áramellátás nagyvezetékei is megsérültek. Itt melegedõhelyet alakítottunk ki, aggregátorokat szállítottunk a helyszínre és a katasztrófavédelem, illetve a rendõrség erõi házról házra járnak, hogy meggyõzõdjenek arról, senki nem maradt a fûtés nélküli lakásokban" - mondta.

Elõreláthatólag a helyzet nem javul majd éjszaka, néhol havazás válthatja az esõt - figyelmeztetett a fõigazgató, aki azt kérte, hogy az emberek mindenképpen tájékozódjanak mielõtt útnak indulnak, és számítsanak útlezárásokra, illetve a forgalom lassulására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!