2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A fogyasztóvédõk megkezdték a karácsonyi ellenõrzéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-03 09:43:51
A fogyasztóvédõk megkezdték a karácsonyi szezonhoz kötõdõ ellenõrzéseket - jelentette be Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: fontos a vásárlók biztonságának garantálása, a szabályokat megszegõk kiszûrése.

Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivõje elmondta, hogy a karácsonyi országos ellenõrzésen kiemelten nézik az árfeltüntetést, az akciók érvényesítését, a vásárlói tájékoztatást és a termékbiztonságot.

Az NFH szóvivõje elmondta: az egy hete tartó országos ellenõrzésen eddig a vizsgált kereskedõk harmadánál volt hiányosság, továbbra is jellemzõ a hibás árfelszámítás, a megtévesztõ akciós ajánlat, a mérési pontatlanság. Tavaly 668 karácsonyi ellenõrzést végzett a hatóság, 42 százalékuknál találtak szabálytalanságot.

A termékbiztonság vizsgálatnál kiemelten nézik a fényfüzérek megfelelõségét - hívta fel a figyelmet a szóvivõ, aki szerint tudatos vásárlással meg lehet elõzni a késõbbi problémákat.

Fülöp Zsuzsanna elmondta, hogy vásárlás elõtt célszerû tájékozódni a hatóság megújult honlapján, ahol kategóriánként ismertetik a legfontosabb vásárlási tudnivalókat.

A szóvivõ azt ajánlotta, hogy csak megbízható helyen célszerû az ajándékokat megvenni.

Az egyre terjedõ internetes vásárlással kapcsolatban az NFH szóvivõje kiemelte, hogy csak olyan weblapon célszerû vásárolni, ahol az üzemeltetõ személye beazonosítható, és érdemes a szállítási határidõt pontosítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!