2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megerõsítik a Berettyó töltésétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-05 12:55:52
A fejlesztés több évtizedre nyújt biztonságot a térségben élõ mintegy 70 ezer embernek.

Végéhez közeledik a Berettyó folyó töltésének rekonstrukciója Berettyóújfalu és Szeghalom között. A három és fél milliárd forintba kerülõ beruházás keretében csaknem 44 kilométer hosszan erõsítik meg a vízfolyás töltését – tudtuk meg a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság sajtótájékoztatóján. A szervezet vezetõje, elmondta: a töltés magasságát a mértékadó vízszint fölötti 1 méteres szintre, keresztmetszetét legalább 4 méter koronaszéllességre építik ki.

Bakonszeg és Szeghalom között a töltés 27 kilométer hosszon szilárd burkolatot kap, melyet a helyiek és a turisták kerékpárútként használhatnak. A Berettyó árvízvédelmi töltéseit 32 olyan mûtárgy keresztezi, melyek segítségével a vízügy szakemberei a töltés mögött összegyûlõ belvizet a folyóba vezetik. Ezek közül 25-öt felújítanak. A Bakonszeg térségében elkészült új töltéshez egy új mûtárgyat is készítenek. A védelmi központok, gátõrtelepek közül 15-öt felújítanak, illetve a kismarjait és a csökmõit újjáépítik. A munkák befejezését a jövõ év május végére tervezik.



Az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával megvalósuló projektnek köszönhetõen jelentõsen javul az árvízi biztonság a térségben – tájékoztatott Bara Sándor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!