2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Parkolókat kér a turizmusForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-05 14:12:48
Konferenciát tartanak az okos parkolás, a városi mobilitás lehetõségeirõl. A rendezvény fõvédnöke az NGM turizmusért felelõs helyettes államtitkára, aki hamarosan egyeztet a fõpolgármesterrel és az V. kerületi polgármesterrel a budapesti turizmust érintõ parkolási problémákról.

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetõségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelõs helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetõségeit bemutató szerdai konferenciát megelõzõ sajtótájékoztatón, Budapesten. Ruszinkó Ádám, a konferencia fõvédnöke elmondta, hogy Budapestet a helyi 600-620 ezer gépkocsiállományon túl az ingázó forgalom mintegy 250-300 ezer gépkocsival terheli, turisztikai fõszezonban pedig további 300 ezer jármûvel lehet számolni.

A turizmus érzékeny a környezetvédelemre, a biztonságra, ezért fontos, hogy közösen megoldást találjanak az érintettek a parkolás megoldására, a korszerû megoldások elterjesztésére - mutatott rá a helyettes államtitkár. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy hamarosan egyeztet a fõpolgármesterrel és az V. kerületi polgármesterrel a budapesti turizmust érintõ parkolási problémákról, a megoldási lehetõségekrõl.

Szirmay Tamás, a Magyar Parkolási Szövetség felügyelõbizottsági tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy az információtechnológia segítségével a parkolás megkönnyíthetõ, példaként említette a táblagépekre telepíthetõ turistavezetõ szoftvert, amely egyéb információk mellett a parkolási lehetõségekrõl, a szabad férõhelyekrõl is tájékoztatást ad.

Kocsis Ferenc Árpád, az Európai Parkolási Szövetség politikai és stratégiai bizottságának tagja hangsúlyozta, hogy a turizmus, az autóipar és az ingatagfejlesztõ szakma szereplõinek a parkolási megoldásokat is figyelembe kellene venniük munkájuk során, hiszen a vevõi elégedettséget ez jelentõsen befolyásolhatja.

Gablini Gábor, a Gépjármû Márkakereskedõk Országos Szövetsége elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedési eszközök, megoldások jelentõsen átalakulnak. Példaként említette a környezetkímélõ elektromos hajtású jármûvek gyors terjedését, és ezt infrastruktúrával, például az elektromos töltõállomások telepítésével is követni kell.

A sajtótájékoztatón Nyikos István, a Magyar Parkolási Szövetség elnöke és Gablini Gábor a Gépjármû Márkakereskedõk Országos Szövetsége elnöke együttmûködési megállapodást írt alá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!